Malagan bussiturma tuli suomalaisittain sopivaan saumaan, sillä ennen terassikauden alkua kansan sydämessä oli vielä tilaa yhdelle kunnon kevytsurulle. Jokelasta on jo aikaa, ja vaikka Helsingin Sanomatkin yritti näyttävine grafiikoineen tuoreuttaa tapausta, niin eihän nämä terminaalivaiheessa olevat caset enää jaksa ketään kiinnostaa.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Mutta Malagasta myötäelämisen symboleina maailmalla tunnetut suomalaiset ovat saaneet paljon irti. Harmi vain, että ihan jokaisella ei ole ollut mahdollisuutta käydä viemässä kynttilää tienvarteen. Onneksi Iltalehden ja Ilta-Sanomien työntekijät uurastivat vaivojaan säästämättä, jotta tarjolle saatiin runsaasti sanaa – jopa viimeistä – ja kuvaa. Lentokenttäotosten tiiviistä tunnelmasta ja aurinkolasein verhoilluista, turvonneista kasvoista tulvahti ihan mieleen jääkiekkoleijonien ”torilla tavataan” –henkiset, legendaariset kotiinpaluut.

 

Niiden, jotka ovat kantaneet osansa yhteisestä taakasta lukemalla kaiken kirjoitetun ja vielä jaksaneet päivitellä sitä työpaikallaan, on hyvä käydä kirkastuneina kohti uusia koettelemuksia, Eurovision laulukilpailua ja jääkiekon MM-kisoja.