Kun Hymy-lehti ryhtyi määräämään suuntaa Kanerva-skandaalissa, oli valtiovallan viimein helppo säätää vauhtia. Näin saatiin aikaiseksi päätös, jonka olisi hyvin voinut tehdä jo pari viikkoa sitten. Ex-ulkoministerihän ei itse osannut vetää johtopäätöksiä omista toimistaan, mutta viraltapanomiehillä oli jo tuolloin evästystä siinä kuin eilenkin. Hymyn langettavan numeron ilmestymisestä tosin ei ollut tietoa.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Näinä viikkoina ei ryvettynyt pelkästään Kanerva, vaan koko valtakoneisto. Farssin jälkeen on vähään aikaan turha kysellä uskottavuuden perään tai ihmetellä, miksi ihmisiä ei kiinnosta politiikan todelliset sisällöt. Se on ihan Matti!

 

Kanervalla on vielä aikaa tehdä yksi come back ja sen ymmärtäväinen kansa hänelle tulee suomaan, sillä nöyrä ja virheistään oppinut suomalainen mies on vastustamaton pakkaus. Sitä ennen iltalehdet ja muut mutasarjan sanomat nauttivat vielä useammatkin tukiaiset ja möyhentänevät sen jälkeen Kanervan yksityiselämän puutarhassa. Siellä satonäkymät ovat yllätyksettömät: ”Näillä tiedoilla Ike nauttii luottamusta toistaiseksi, sillä tekstiviestikohu ei ole vaikuttanut hänen tehtäviensä hoitoon kotona”, lausunee elämänkumppani.