Lopullista päätöstä odotellessa kansalaisilta on kyselty mielipidettä ulkoministeri Ilkka Kanervan tekstiviesteistä ja lähettäjän nauttimasta luottamuksesta. Gallupin tulos on mielenkiintoinen.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä tekstiviestit ovat yksityisasia. Presidentti Tarja Halonen puolestaan ei osaa sanoa, onko Kanerva toiminut ministerin arvovallalle sopimattomasti – tällainen pohdinta kuuluu eduskunnalle. Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila taas oli sitä mieltä, että luottamuksen mittaaminen on kokoomuksen heiniä.

 

Asia on pääosin käsitelty, sillä kokoomuksen luottamus Kanervalla jo on. Myös eduskunta on ottanut kantaa aiemmin. Sieltä on viestitetty, että kovasti julkisuutta saanut yksityisasia ei kiinnosta, kun on tärkeämpääkin tekemistä.

 

Kaikesta huolimatta esimerkiksi puolueen naisten puheenjohtajaa Henna Virkkusta hieman kyrsii. Aikaa ja energiaa kuluu, eikä eduskuntaryhmä pääse kunnolla puheisiin ministerin kanssa, koska tämä on koko ajan matkoilla. Selittelyn makua. Nykyteknologian aikana työasiaa olisi voinut hoitaa tekstiviestein – niihin ministeri vastaa varmasti.