Ulkoministeri kommentoi taannoin tekstiviestikohuaan Brysselistä käsin. Siellä oli tuolloin menossa EU:n ulkoministerikokous. Kohua seuranneita tappouhkauksia Kanerva sen sijaan ei kommentoinut, koska hän oli parhaillaan Pariisissa tapaamassa ranskalaista kollegaansa – siis ulkoministeriä – eikä vierailuun liittyvä tiedotustilaisuus ollut sopiva paikka asian käsittelylle. Vaikuttaa linjanvedolta: tekstiviestit ovat yksityisasia, seuraamukset osa yhteistä taakkaa.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kanerva, samoin kuin Suojelupoliisin viestintäjohtaja Liinu Lehto-Seljavaara, on vaitonainen tappouhkausten tarkemmasta sisällöstä. Ei haittaa. Eiköhän näiden viestien sisältö avaudu kylliksi ilman yksilöimistäkin.

 

Kanervalla on ristinsä myös Turun Mikaelin kirkossa, jossa hän esiintyy pääsiäislauantaina. Ristin kantamisessa ministerillä on vänkärinä sikäläinen mallialan yrittäjä Marjo Sjöroos, joten eleen aitouden perään ei tarvitse kysellä. Lisäksi Kanerva lukee tuomasmessussa arvatenkin ketjuviestin mittaisen palan raamatuntekstiä.

 

Tilaisuudessa esiintyy myös ex-piispa Ilkka Kantola, kaima- ja alan mies. Nähtäväksi jää, taipuuko Via dolorosa veljien käsittelyssä Pettäjän tieksi.