Puun ja kuoren välistä löytyneen Hyvä veli –populaation lisäksi yhteiskunnan valtarakenteessa vaikuttaa ainakin yksi Paha sisko. Laji kuuluu esiintymisalueellaan erittäin harvinaisiin selkärangallisiin ja tunnetaan nimellä Tuija Nurmi.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kokoomuksen kansanedustaja vaatii suorasanaisesti ulkoministeri Ilkka Kanervan eroa. "Kanerva on menettänyt poliittisen uskottavuutensa", sanoo Nurmi ja on puoliksi oikeassa. Uskottavuutensa Kanerva on menettänyt, mutta poliittisesti hän on edelleen kurantti ja virallisesti sertifioitu. Pelimiehen työkalupakki sisältää välineiden koko kirjon kieltämisestä myöntämiseen ja valehtelusta anteeksipyyntöön. Jälkimmäistä liikeni jopa kuvataiteilija Maija Tuurnalle, jota Kanerva ei omien sanojensa mukaan edes muista.

 

Samaa poliittista uskottavuutta edustaa Veli Vanhanen vakuuttaessaan ulkoministerin nauttivan luottamusta. Mitä muuta voisikaan epäsäätyistä ex-suhdettaan hoviin tarjoava mies, jonka tämänkeväinen luokkaretki - se lähtökohtaisesti paremmin järjestetty - on juuri alkanut.

 

Kanervassa ja Vanhasessa on paljon yhteistä. Muun muassa se, että Keskisuomalaisen oraakkeli Erkki Laatikainen on lauantaisissa päiväkäskyissään antanut molemmille "isän kädestä". Ilmiö on myönteinen – siis se, että lyödään myös ns. omaa sikaa.

 

Yhtä kaikki, Nurmen esiintulo on kuin raikas tuulahdus ummehtuneiden keinokantojen joukossa. Ei sillä, että siitä sen suurempaa seuraisi. Puheenjohtaja Katainenkaan tuskin rohkaistuu selvittämään, mitä "kyrsiminen" tässä kehyksessä tarkoittaa.