Kolmannelle pääministerikaudelle tähyävä Matti Vanhanen on pörhäköitynyt Ilkka Kanervan erottamisen jälkeen. Tapaus Ruususen rinnastaminen Kanervan tekstiviestikohuun ärsyttää Vanhasta, sillä hänen mielestään asioilla ei ole keskenään mitään yhteistä. Tämän isomman kysymyksen ohessa pääministeri ehätti murahtamaan myös Venäjän suuntaan. Samassa hötäkässä hän kielsi vertaamasta Suomea mihinkään muuhun maahan tai maaryhmään.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Huonosti kanavoidun uhon sijaan Vanhanen – Kanervan lailla valtaeliittiin kuuluva, tekstaava ja valehteleva mies, jonka yksityisten suhdanteiden heilahtelut luetaan lehdistä – voisi harjoitella nöyryyttä ja kiitollisuutta. Yhtä lailla hänet olisi voinut lähettää kansanedustajaksi alennettuna johonkin jännään paikkaan.

 

Kansanedustajaksi lyömisestä voi parantua, mutta aikaa se vie. Kanervan sairausloma jatkuu vielä tämän viikon. Hoitoihin kuuluu muun muassa läheisten tukea, jonka käsitettä Ike-tiimi avasi sunnuntain Helsingin Sanomissa. Samalla tuli vastattua kysymykseen "Miksi turkulaisille nauretaan?"

 

Nimimiestään sokeasti liehakoivan yhteisön houreet muistuttavat muiden lahkojen toimintamalleja: tosiasioita yksinkertaisesti kieltäydytään näkemästä. Tiimiläisille Kanervan erottaminen oli ajojahti.

 

"Mielestäni tässä tekstiviestitapauksessa on kyse yksityiselämästä, josta Kanerva ei ole vastuussa sen enempää minulle kuin äänestäjillekään, vaan Jumalalle ja läheisilleen", todistaa Matti Vanto, Ike-tiimin luottomies.

 

Jos näillä eväillä saavutetaan syksyn kunnallisvaaleissa "kaikkien aikojen äänisaalis", jota jo Kanervalle povaillaan, varsinaissuomalaiset ovat vielä luultuakin vähälahjaisempia.